- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Magustoidud, Küpsetised
- 225 g kõrvitsapüreed (auruta kõrvits ja püreesta)
- 50 g sulatatud Loodusväe kookosõli
- 50 g vahtra- või agaavisiirupit
- 55 g kookospalmisuhkrut
- 1 linaseemne "muna" (1 spl jahvatatud linaseemneid + 3 spl vett segada ja lasta 5 minutit seista)
- 240 g kaerajahu (jahvata Loodusväe täisterakaerahelbed)
- 50 g mandlijahu
- 1 tl soodat
- ½ tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- ½ tl jahvatatud nelki
- ½ tl muskaatpähklipulbrit
- ¼ tl Himaalaja soola
- Peotäis šokolaadinööpe ja rosinaid
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri leivavorm kookosõliga. Sega kokku kõrvitsapüree, kookosõli, magustajad ja linaseemnesegu.
Teises kausis sega kaerajahu, mandlijahu, sooda, küpsetuspulber, kaneel, nelk, muskaatpähkel ja sool. Sega kahe kausi sisu kokku ja omavahel hästi läbi.
Lisa šokolaadinööbid ja rosinad, sega läbi ning vala vormi.
Peale võid raputada veel šokolaadinööpe.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit ja lase keeksil enne nautimist jahtuda.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg