- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Tofu, Magustoidud, Küpsetised
Põhi:
- 2 klaasi Loodusväe täisterakaerahelvestest jahvatatud kaerajahu
- 2 klaasi mandlijahu
- 100 g Loodusväe kookosõli
- 5 spl kookossuhkrut
- 0,5 tl Himaalaja soola
- 1 dl kaerapiima või vett
Kohupiim:
- 2 pakki maitsestamata tofut
- 1 sidruni mahl
- 1 tl Bourboni vaniljet
- 1 tl riivitud sidrunikoort
- 4-5 spl mett või roosuhkurt (maitse ja vajadusel lisa magustajat juurde)
- näpuotsaga Himaalaja soola
- 0,5 dl Loodusväe kookosjooki
Täidis:
- 150 g külmutatud punaseid sõstraid
Põhja jaoks sulata kookosõli. Sega kokku kuivained. Lisa juurde kaerapiim ja kookosõli. Mass peab jääma liivataina sarnane.
Kui tainas jääb liiga vedel, lisa vajadusel jahu juurde. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ümargusele koogivormile.
Lisa koogipõhjale punased sõstrad. Lisa kohupiima koostisosad kõik kannmikserisse ja mikserda, kuni saad ilusa siidise kreemi.
Vala kreem koogivormi.
Küpseta kooki ahjus 190 kraadi juures tund aega või kuni kook on pealt kuldpruun.
Võta kook jahtuma. Kook peaks enne serveerimist jahtuma vähemalt 1,5 tundi.
Retsepti autor: Birgit Helimets