- loodusvägi, abestore, öko täisteranisujahu
Need rukkijahust küpsised valmivad umbes 30 minutiga, maitsevad imeliselt ning kaovad laualt sekunditega.
Siin retseptis kasutasime üks ühele rukkijahu ja nisujahu, et oleks pehmem konsistents, kuid võib vabalt ka ainult rukkijahust teha, siis tulevad eriti pähklised ning natukene muredamad küpsised.
Sobib hästi ka täitsa algajale küpsetajale.
Vaja läheb:
1.5 dl Loodusväe öko rukkijahu
1.5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
120g taimset võiet
1 dl pruuni suhkurt
2 spl sojapiima või kaerapiima
100g tumeda šokolaadi nööpe
Valmistamine:
Kuumuta ahi 170°C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sega teises kausis kokku rukkijahu, nisujahu ja küpsetuspulber.
Vahusta kausis taimne või ja suhkur kuni segu on kohev. Lisa sojapiim ning sega ühtlaseks. Tõsta kuivainetega ühte kaussi.
Sega, kuid vaid niipalju, et koostisosad seguneksid. Seejärel lisa šokolaaditükid ja sega need tainasse ühtlaselt laiali.
Jaga tainas 11-12 võrdse kaaluga palliks ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, jättes vahed pallide vahele, sest need vajuvad ahjus laiali.
Küpseta 20-25 minutit.
Pärast küpsetamist lase küpsistel plaadil 10 minutit jahtuda ja taheneda.
Head nautimist!

