Kirjuta meile
Šokolaaditükkidega rukkijahust küpsised

Need rukkijahust küpsised valmivad  umbes 30 minutiga, maitsevad imeliselt ning kaovad laualt sekunditega.  

Siin retseptis kasutasime üks ühele rukkijahu ja nisujahu, et oleks pehmem konsistents, kuid võib vabalt ka ainult rukkijahust teha, siis tulevad eriti pähklised ning natukene muredamad küpsised. 

Sobib hästi ka täitsa algajale küpsetajale.  

Vaja läheb: 

1.5 dl Loodusväe öko rukkijahu 

1.5 dl nisujahu 

1.5 tl küpsetuspulbrit 

120g taimset võiet 

1 dl pruuni suhkurt 

2 spl sojapiima või kaerapiima 

100g tumeda šokolaadi nööpe 

Valmistamine: 

Kuumuta ahi 170°C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Sega teises kausis kokku rukkijahu, nisujahu ja küpsetuspulber.   

Vahusta kausis taimne või ja suhkur kuni segu on kohev. Lisa sojapiim ning sega ühtlaseks. Tõsta kuivainetega ühte kaussi. 

Sega, kuid vaid niipalju, et koostisosad seguneksid. Seejärel lisa šokolaaditükid ja sega need tainasse ühtlaselt laiali. 

Jaga tainas 11-12 võrdse kaaluga palliks ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, jättes vahed pallide vahele, sest need vajuvad ahjus laiali. 

Küpseta 20-25 minutit. 

Pärast küpsetamist lase küpsistel plaadil 10 minutit jahtuda ja taheneda. 

Head nautimist!

 

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud