- Toit ja tervis, Mahetoit, Persoonilood
Rabarberikoogi põhi:
- 200g Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 100g Loodusväe nisujahu
- 200g toasooja võid
- 100g toor-roosuhkrut
- 1 muna
- 1 tl Himaalaja soola
Rabarberikiht:
- 400g rabarberit
- 2 sl toor-roosuhkrut
- 1 sl kaneeli
Hapukoorekiht:
- 500g hapukoort
- 2 muna
- 1tl vanilje ekstrakti
- 1 dl toor-roosuhkrut
Kaerahelbekate:
- 90g Loodusvägi täisterakaerahelbeid
- 70g võid
- 50g demera suhkrut
Valmistamine:
Põhja jaoks jahvata kaerahelbed ja sega nisujahuga. Sega hulka kõik ülejäänud põhja komponendid. Näpi sõrmede vahel ühtlaseks ja tee sellest pall,
mis aseta külmkappi umbes 20 minutiks.
Koori ja haki rabarberid. Lisa suhkur ja kaneel. Sega ja jäta seisma.
Teises kausis vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ja vanilje ekstrakt.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta ümmargune 24cm koogivorm, mille põhja pane küpsetuspaber.
Suru põhja tainas ühtlaselt vormi põhja ja küpseta 25 minutit. Siis lisa rabarberid ja hapukooresegu.
Küpseta veel 25 minutit.
Samal ajal sulata või ja sega hulka kaerahelbed ning suhkur. Lisa see hapukoorekihi peale ja küpseta veel 15 minutit, kuni kaerahelbed on ilusasti kuldpruunid. Kui kook väga võbiseb, siis hoia natukene kauem ahjus ja maitsev rabarberikook ongi valmis!
Enne serveerimist natukene jahutada.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg