Loodusvägi Himaalaja kristallsool kotis 500g
1 tükk
12 tükki
~2.37 €/tk
15 või 16 cm läbimõõduga kook
Leota Kreeka pähkleid neli tundi vees. Purusta leotatud pähklid, sool ja kaerakliid köögikombainis, kuni tekib peenike puru ning koostisosad hakkavad omavahel kokku. Lisa datlid ja purusta veel, kuni koostisosad on hästi segunenud ja tainas hakkab sõrmede vahel surudes kokku.
Vooderda 15 või 16 cm läbimõõduga ümmargune lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Suru tainas kätega vormi (tee käed märjaks, et segu käte külge ei hakkaks) ja küpseta 190 kraadi juures 10 minutit. Võta ahjust ja pane kõrvale.
Põhja küpsemise ajal lõika tofu väikesteks kuubikuteks ja sega kõik katte koostisosad (v.a mooniseemned ja šokolaad) köögikombainis kokku, kuni tekib ühtlane ja siidine mass.
Maitse ja lisa vajadusel veel magusainet. Viimasena sega sisse mooniseemned ja šokolaadinööbid.
Vala kate tainapõhjale ja küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit, kuni kook muutub kuldpruuniks.
Lase täielikult jahtuda. Oleks hea, kui paneksid koogi pärast jahtumist veel paariks tunniks külmkappi.
Kui sul pole aega pähkleid leotada, lisa 1-2 spl taimset piima või vett, et kook oleks niiskem.
Paku koogi kõrvale kastet: kas puuviljapüreed (mango, maasika, banaani-marja) või šokolaadikastet, mis on valmistatud datlitest, veest ja toorkakaost. Viimase jaoks purusta köögikombainis ½ klaasitäit kuivatamata või leotatud kuivatatud datleid, 1 ½ spl toorkakaod, veidi soola ja nii palju vett, kui ideaalse konsistentsi jaoks vaja.
Maitsestamata tofu leiad küpsetamiseks Tallinna ja Tartu Kaubamajast, Solarise, Viimsi ja Pärnu Delice`ist, Biomarketist, Ökosahvrist, Maksimarketist, Konsumist, Rimist, Selverist ja Maximast. Tofud asuvad juustude juures või sojatoodete riiulil.
Retsept ja foto: Nele Liivlaid, Nutriplanet Health Hub