- loodusvägi, abestore, kookosjook, taime magustoit

Üks tõeliselt maitsev ‘’toorjuustu’’ kattega kook, mida on äärmiselt lihtne valmistada ning mis koosneb taimsetest komponentidest.
Ole valmis pärast üks jooksuring tegema, sest tegu pole kindlasti mitte kalorivaese küpsetisega, kuid sellest pole midagi, sest kook ei peagi ju seda olema.
Vaja läheb:
2 1/2 tassi nisujahu (umbes 300 g)
2 supilusikat maisitärklist
1 supilusikas küpsetuspulbrit
1/2 teelusikat soola
1 tassi suhkurt
1/2 tassi kookosõli
1 purk Loodusväe öko kookosjooki
2 teelusikat õunaäädikat
2 teelusikat vanilje ekstrakti
Kreemjuustuglasuuri koostisosad:
200 g vegan kreemjuustu
100 g vegan margariini, kergelt pehmenenud toatemperatuuril
2 tassi tuhksuhkrut
1 teelusikas vanilje ekstrakti
0.5 tassi kookospuru
Valmistamine:
Vala kaussi kokku kõik kuivained: jahu, maisitärklis, suhkur, sool, küpsetuspulber ning sega omavahel läbi.
Seejärel lisa märjad koostiosad:
Loodusväe öko kookosjook, õunaäädikas, vanilliekstrakt ja kookosõli.
Sega kergelt veel kõik omavahel läbi.
Kata koogivorm küpsetuspaberiga ja määri kokku veel kerge õliga.
Vala tainas koogivormi ja küpseta ahjus 180 c juures umbes 30-35 minutit.
Katseta tikuga, kui ei hakka tainast külge, on valmis. Jäta kook jahtuma.
On oluline, et kook jahtuks maha, kuna muidu sulab kate peal ära.
Katte valmistamiseks lisa kaussi taimne toorjuust, taimne võie, vanilje ekstrakt ja tuhksuhkur.
Sega läbi ja siis laota lusikaga laiali jahtunud koogipõhjale.
Kata kook veel kookospuruga ning siis serveeri.