- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Lihtne ja kiire, Magustoidud, Küpsetised
Koogi jaoks läheb vaja:
- 2 purki võiube
- 100 g Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 70 g Loodusväe kookosõli
- 60 g naturaalset pähklivõid
- 80 g datlisiirupit (lisab karamellist maitset!). Võib asendada ka näiteks vahtrasiirupiga
- veidi vett või meelepärast taimset piima
- näpuotsatäis Himaalaja soola
Valmistamine:
Aseta oad sõelale ning loputa hoolikalt voolava vee all. Seejärel aseta kõik koostisosad köögikombaini ning töötle, kuni saad tulemuseks ühtlase tekstuuriga segu. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala segu plaadile.
Küpseta 180 kraadi juures, kuni kook saavutab kuldpruuni jume. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, serveerimisel võib peale niristada veel veidi soola ja näiteks vedelat mett või datli/vahtrasiirupit.
Retsept ja foto: Tuuli Ivainen