- loodusvägi, kookosjook, kaerahelber

Lisasime klassikalisele nisujahu muffinile veidikene kodumaiseid kaerahelbeid, et anda toiteväärtust ja särtsakat maitset.
Täidiseks on suvised mustsõstrad, mida saab vabalt asendada ka mustikate või muude lemmik marjadega.
Kuigi hapukad sõstrad magusa muffini sees loovad toreda tasakaalu ja annavad mõnusat värskust.
Sõstramuffineid valmistada on uskumatult lihtne, ka värskelt alustanud küpsetaja tuleb selle retseptiga ilusti toime!
Vaja läheb (12 muffinit):
5 dl sojapiima (võib asendada ka kaerapiima või mandlipiimaga)
1 tl õunaäädikat
3 dl nisujahu
2 dl Loodusvägi öko täistera kaerahelbeid
2 dl suhkurt (võib asendada ka vahtrasiirupi või kookossuhkruga)
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1 spl maisitärklist
3 spl Loodusvägi öko kookosõli esimese külmpressi
1 tl vaniljeekstrakti
1 tassitäis mustsõstraid (sobivad nii värsked kui külmutatud)
Veidi tuhksuhkurt serveerimiseks
Valmistamine:
Pane ahi tööle, temperatuuriks 200C.
Lisa kaerahelbed köögikombaini ning töötle peeneks, mitte täitsa jahuks, et jääks veidi tükiline.
Lisa kõik kuivained ühte kaussi: peenestatud kaerahelbed, nisujahu, küpsetuspulber, sool, maisitärklis ja suhkur. Sega omavahel läbi.
Sega teises kausis kokku sojapiim ja õunaäädikas ning lisa kuivainete kaussi. Sega läbi.
Lisa juurde mustsõstrad, sega õrnalt need sisse. Kui kasutad külmutatud mustsõstraid, siis sulata nad enne üles ning kuivata paberiga ära, muidu värvivad nad muffinid üleni lillaks (mis on ka muidugi tore, kui seda soovid).
Jäta osad marjad ka kõrvale, et hiljem peale asetada.
Määri muffinivormid kergelt õliga kokku ning tõsta tainas vormidesse, ¾ täis. Lisa peale ka ülejäänud marjad, igale muffinile paar tükki.
Küpseta 200C juures umbes 22-25 minutit, kuni muffinid on kergelt pruunikad ja ilusti kerkinud.
Serveeri ja naudi!