- Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Magustoidud, Küpsetised, Suupisted, Lõunaks või õhtuks
Kiirelt ja lihtsalt valmivad jahuvabad ning tervislikud banaanimuffinid maitsevad võrreldes jahust valmistatud muffinitega palju pehmemad ja nätskemad. Kindlasti meeldivad just sellised pehmemad muffinid kõikidele nendele, kes muidu seda küpsetist liiga kuivaks põlgavad.
Muffinite tegemiseks läheb vaja:
- 40 g Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 3/4 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl Himaalaja soola
- 1/8 tl söögisoodat
- 120 g küpsenud banaani
- 250 g keedetud kikerherneid (selleks võta 80 g kuivatatud kikerherneid)
- 3 spl maapähklivõid
- 1 spl Loodusväe metsamett
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Kui kasutad keetmata kikerherneid, loputa need jooksva jaheda veega ning pane eelneval õhtul likku. Enne kasutamist tahavad leotatud herned pehmeks saamiseks veel ca tunnikese keeda. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, loputa need läbi ja nõruta veest enam-vähem kuivaks.
Tõsta kõik koostisosad blenderisse ja blenderda korralikult läbi, et segu oleks ilusti ühtlane. Täida muffinivormid täidisega ja jäta kerkimiseks ka ruumi.
Tõsta muffinid 20. minutiks 180 kraadisesse ahju küpsema.
Muffinid on mõnusad nii soojalt süües kui sobivad nautimiseks ka järgmisel päeval jahtununa.
Retsept: Retseptisahtel.ee