Kirjuta meile
Imelised gluteenivabad sõõrikud

Sõõrikud meeldivad vist küll kõikidele. Ja siin need nüüd ongi – ühed imelised ampsud, millel juures kergelt banaanine mekk, mis saavutatud tänu banaanijahule.
See on tegelikult üks põnev jahu, mis sobib eriti hästi erinevatesse küpsetistesse, kus see annab banaanist mekki, mõnusat tekstuuri ning on lisaboonusena gluteenivaba. Banaanijahu saad kasutada vägagi edukalt erinevate kookide, muffinite ja küpsiste valmistamisel.

Samuti köögiviljakotlettide sidumiseks, suppide ning kastmete paksendamiseks.

Nende sõõrikute tainas valmib kiirelt ning erilisi nippe ei vaja. Küll aga soovitan sõõrikud valmis küpsetada kohe peale taina valmimist. Nii on lõpptulemus täpselt selline nagu vaja. Küpsemisel pea aga meeles, et ära sõõriku- või vahvlimasinat üleliia kuumuta.

Soovitaksin masina sisse lülitada ning seejärel minutike oodata enne taina lisamist, nii ei ole küpsetusrauad liialt tulised!

Kui sõõrikud on valmis, siis kaunista need meelepäraselt, kasutasin sulatatud šokolaadi, millele puistasin peale pähklipuru,
kookoshelbeid, külmkuivatatud marju ja küpsiseid! Ühesõnaga lisa katteks kõike head ja paremat :). 

PS! Meisterdasin need sõõrikumasinaga, mis on mul vist olemas olnud ca 20 aastat, kuid mis siiani laitmatult töötab.

Kel sõõrikumasinat ei ole ning ei soovi seda lähiajal ka soetada, siis saab sama tainaretsepti kasutades valmistada ka pontsakaid vahvleid.

Taignast valmib 30 minutiga 18-20 sõõrikut.

Sõõrikute valmistamiseks läheb vaja:

Kaunistuseks kasuta:

  • sulatatud šokolaadi
  • pähkli- ja küpsisepuru
  • kookoshelbeid
  • külmkuivatatud marju

Valmistamine: 

Sega kuivained, lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks. Kuumuta sõõriku- või vahvlimasin ning määri rauad kergelt õliga kokku.
Tõsta vormidesse tainas ning küpseta kiirelt valmis. Kaunista meelepäraselt!

Foto ja retsept: Ragne Värk

www.kokkama.ee

IG: @ragnevark

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud