Hirss on iidne ja tervislik teravili, milles on rikkalikult valku, kiudaineid ning vitamiine ja mineraalaineid,
näiteks B-grupi vitamiine, kaltsiumit, rauda, kaaliumit, tsinki, magneesiumit.
Hirss suudab kasvada suhteliselt karmi kliimaga ja kuivas keskkonnas ning seda teravilja on võrreldud toiteväärtuselt lausa kinoaga.
Hirss sobib hästi nii soolaste kui magusate putrude ja hautiste valmistamiseks, samuti kotlettidesse,
suppidesse, pirukatesse, salatitesse jne. Hirsiterade röstimine või kuumutamine väheses õlis annab neile meeldiva pähklise maitse.
Hirssi on kerge seedida ja see tekitab harva allergiat. Hirss sobib hästi ka gluteenitalumatuse korral.
Koostisosad:
hirss* (100%)
Toitumisalane teave 100 g kohta:
- energiasisaldus 1505 kJ / 360 kcal
- rasvad 4,2 g
- süsivesikud 74,1 g millest suhkrud 4,9 g
- kiudained 3,1 g
- valgud 11 g
- sool 0,1 g