- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Lihtne ja kiire, Magustoidud, Küpsetised, Suupisted
Põhi:
- 230 g Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 125 g hakitud maapähkleid
- 110 g mahedat maapähklivõid
- 5 spl meelepärast magustajat, näiteks heledat agaavisiirupit, tumedat agaavisiirupit või Loodusväe põnevate maitsetega metsamett
- 1 tl Himaalaja soola
- 1 spl Loodusväe kookosõli
Sisu:
- 300 g mahedat maapähklivõid
Kate:
- 250 g vegan šokolaadi
- 2 spl Loodusväe kookosõli
Sulata veevannil 110 g maapähklivõid koos mee ja kookosõliga. Lisa saadud segu kaerahelveste hulka. Sega ja lisa juurde tükeldatud maapähklid
ja Himaalaja sool. Võta muffivormid ja jaota saadud tainas 12 muffinivormi sisse.
Vajuta tainas muffinivormi põhja ja servadele, et taignast tekiks väike kauss. Pane muffinivorm külmkappi, et taignakausid saaksid veidi taheneda.
Samal ajal sulata veevannil ülejäänud maapähklivõi. Vala sulanud maapähklivõi külmast võetud taignapõhjadele ning pane muffinivorm tagasi külma.
Sulata veevannil šokolaad ja kookosõli. Kata kaerahelbe-maapähkli põhjad šokolaadiga ning jäta üleöö külmkappi tahenema.
PS Maiused on külmkapis hoides veel nädal aega täpselt sama head, kui valmimisjärgsel hommikul. Kui neid muidugi nii kauaks jagub... :)
Retsept ja foto: Kadri Valsberg