- Vegan, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Magustoidud
8 portsjonit Valmistusaeg: 45 min+ 3 tundi
Porgandibiskviit:
- 2 keskmist porgandit
- 50 g mandlijahu
- 50 g Kreeka pähkleid
- 30 g toortatrajahu
- 8 kivideta datlit
- 3 spl agaavisiirupit
- 0,5-1 sidruni mahl
- 1/2 tl jahvatatud kaneeli
- 1/2 tl jahvatatud ingverit
- 1/4 tl jahvatatud kardemoni
- 1/5 tl Loodusväe Himaalaja soola
- 30 ml Loodusväe kookosõli
Kreem:
- 300 g India pähkleid
- poole maheda apelsini mahl
- poole maheda apelsini koor
- 3 spl agaavisiirupit
- 100 ml Loodusväe kookosjooki
- 50 ml Loodusväe kookosõli
- 3/4 tl vanillipastat
- 1/5 tl Loodusväe Himaalaja soola
Kaunistamiseks:
- viigimarju
- metspähkleid
- maheda apelsini koort
Pane eelmisel õhtul India pähklid vette likku, et need saaksid pehmeks minna. Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Haki Kreeka pähklid väikesteks tükkideks.
Sulata madalal kuumusel kookosõli. Sega riivitud porgandite hulka mandli- ja tatrajahu, Kreeka pähklid, datlid, sool, vürtsid, siirup, sidrunimahl ja kookosõli. Kui segu jääb liiga kuiv, siis lisa veel sidrunimahla või veidi kookosõli.
Suru 1/2 porgandisegust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm läbimõõt) põhja. Aseta vorm külma. Kreemi valmistamiseks nõruta India pähklid veest ja vala blenderisse. Lisa siirup, apelsini mahl ja peenelt riivitud koor, kookosjook, kookosõli, vanillipasta ja sool.
Blenderda kõik ühtlaseks kreemiks. Määri 1/2 kreemist porgandikihile ja aseta vorm 20-30 minutiks sügavkülma, et kreemikiht saaks kõvemaks minna. Nüüd määri kreemikihile uuesti porgandibiskviidikiht ja siis jälle kreem.
Võid kreemi natuke alles jätta, et saaksid hiljem ka koogi ääred kreemiga katta. Lase koogil 3-4 tundi sügavkülmas tahkuda.
Eemalda siis vormist ja kaunista!
Retsept ja foto: Merilin Siimpoeg, Koogikontor