- Vegan, Piimavaba, Tofu, Gluteenivaba, Magustoidud
6-8 portsjonit Valmistamisaeg: 45 min + 4 tundi
Põhi:
- 60 g Loodusväe toortatart
- 70 g kaerajahu
- 20 g kookoshelbeid
- 35 ml Loodusväe kookosõli
- 1/4 tl Himaalaja soola
- 7-8 pehmet datlit
Kate:
- 400 g maitsestamata tofut
- 150 ml Loodusväe kookosjooki
- 60 ml agaavisiirupit
- 70 ml Loodusväe kookosõli
- 120 g musti sõstraid
- 1 sidrun
- 1 tl vanillipastat
Kaunistamiseks:
- 4 spl maapähklivõid
- kookoslaaste
- värskeid marju
Pane toortatar vette likku ja lase sel umbes 15 minutit paisuda. Kui datlid on pigem kuivemad, siis leota ka neid.
Sega kokku peeneks hakitud datlid, nõrutatud tatar, kaerajahu, kookoshelbed, sool ja kookosõli.
Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm külma. Täidise jaoks vala kannmikserisse tofutükid, agaavisiirup, kookosjook, värsked või külmutatud (ja siis sulatatud) mustad sõstrad, 3/4 sidruni koor ja mahl, kookosõli (vajadusel sulata nõrgal kuumusel) ning vanillipasta. Vurista kõik ühtlaseks kreemjaks massiks.
Vala täidis põhjale ja lase sügavkülmas 3-4 tundi taheneda.
Tõsta siis kook välja ja eemalda vormist. Kaunista maapähklivõi, kookoslaastude ja värskete marjadega.
Autor: Merilin Siimpoeg, Koogikontor