Kirjuta meile
Mandli-šokolaadi-toorjuustukook

Valmistamise aeg: 30 min + külmkapis üleöö

Kogus: 8 kuni 12 tükki


Koogi valmistamiseks varu järgmised koostisosad:

Põhi:

  • 1 pk Digestive küpsisei
  • 150 g võid
  • 1 sidruni koor

Kate:

Kokka nii:

Võta toorjuust toasooja seisma vähemalt 30 minut enne koogitegu.

Purusta Digestive küpsised ja mandlid uhmris või gutteris pisikeseks puruks. Koduseks purustamise alternatiiviks võiks sobida pudrunui. 

Saadud puru sega kokku sulatatud võiga, mille oled eelnevalt potis madalal kuumusel sulatanud. Aseta puru lahtikäivasse koogivormi ja suru ühtlaseks koogipõhjaks.

Vala kaussi toorjuust ning riivi sellesse 2 laimi koor. Sulata veevannil valge šokolaad ja sega toasooja toorjuustuga. Vala segu koogipõhjale. Nii lihtne see oligi!

Kaunistuseks vajuta koogi äärtesse Loodusvägi valge šokolaadi mandleid. Soovi korral võid lisada ka mandlilaaste, marju, riivitud šokolaadi vms tordikaunistuseks sobivat. 

Kata kook toidukile või suurema taldrikuga ning lase külmkapis vähemalt 4 tundi taheneda, parem oleks siiski üleöö, sest siis saavad ka maitsed omavahel piisavalt ühilduda. 

Koka nipp!

Veevannil šokolaadi sulatamine on väga lihtne ja igaühele jõukohane ülesanne. See võib olla kasulik nipp, kui soovid kiirelt mõnele magustoidule veidi eksklusiivsemat välimust anda. 

Veevanni „triki“ katsetamiseks otsi köögist selline metallkauss, mis mahuks mõne su poti peale justkui kaaneks. Kausi servad peaksid jääma potiserva taha, takistamaks kausil potti uppumist.

Vett peaks potti lisama niipalju, et kauss sinna peale asetades „ujuma“ ei jääks. Nüüd lisa potti vett ja lase sel keema tõusta. 

Seni tükelda metallkaussi šokolaad väikesteks tükkideks. Mida väiksemaks teed tükid seda kiiremini ja ühtlasemaks šokolaad sulab.
Aseta nüüd šokolaadi-kauss potis keeva vee peale ja võta appi puidust spaatel. Keera kuumus pliidil keskmise peale.

Sega šokolaadi vannis kuni see on ühtlaselt sulanud, mis ei tohiks võtta aega rohkem kui 10 minutit.

Kas teadsid, et...?

Vägagi päevakohaselt aitavad just mandlid kehal kõiksugu viirustega paremini võidelda. Nimelt aitavad mandlites leiduvad kasulikud ained immuunsüsteemil välispidiste ohtudega paremini toime tulla.

Eriti tihti soovitatakse mandleid süüa lapseootel naistel, sest need on põhimõtteliselt ainukesed toiduained, millest saab inimorganism naturaalsel teel kätte kehale vajaliku foolhappe.

Šokolaad tõstab tuju igal ajal ja kujul, vähemalt enamus inimestel. Siiski peaks jälgima, et šokolaad sisaldaks päris kakaovõid, mitte taimseid alternatiive või palmiõli. Valgest šokolaadist on eraldatud see kakaoubade osa, mis šokolaadi pruuniks teeb. 

Retsepti koostas: Timo Tepp vabakutseline kokk

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud