- Vegan, Piimavaba, Tofu, Lihtne ja kiire, Salatid, Lõunaks või õhtuks
4 portsjonit
- 2 mandariini
- 2 avokaadot
- 1 pirn
- 1 banaan
- 200 g maitsestamata tofut
- 1/2 sidruni mahl
- 2 spl agaavisiirupit
- 2 spl sojakastet
- 2 spl Loodusväe esimese külmpressi kookosõli
- värskelt jahvatatud musta pipart
- näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
- 1 tl purustatud või jahvatatud kardemoni
- seemneid peale puistamiseks
- kõrvale pakkumiseks riisivahvleid
Haki kõik salati koostisained kuubikuteks. Aseta need kaussi ja piserda üle sidrunimahlaga, et vältida puuviljade tumenemist.
Klopi vispliga kokku kastme koostisained ja maitseained. Kui kookosõli on tahke, siis sulata see enne. Vala kaste salatile ja sega kõik kokku.
Raputa peale seemned. Lase salatil kindlasti vähemalt tunnike maitsestuda, et tofu saaks sidrunimahlas ja muudes koostisainetes läbi imbuda.
Kui serveerid salatit eraldi kerge roana, siis sobivad selle kõrvale hästi riisivahvlid.
Retsepti autor: Helena-Laura Lesment