- Vegan, Piimavaba, Tofu, Lihtne ja kiire, Magustoidud

See hõrk talvenaudingute-maitseline vegan juustukook on ideaalne, kergem ning tervislikum alternatiiv nö päris juustukoogile
ning valmib lihtsalt ja kiirelt.
Ära unusta kooki eelmisel õhtul valmis teha ning külmkappi seisma panna, et kõik maitsed korralikult seguneda saaksid.
Põhja tegemiseks võta:
- 180 g tatrapiparkooke
- 90 g vegan võid
- Sutsuke Himaalaja soola
Täidisesse läheb:
- 500 g maitsestamata siidist tofut
- 200 g Loodusväe kookosjooki (paksemat osa)
- 100 ml Loodusväe metsmustika-mustasõstra glögi
- 4 spl agaavisiirupit (kui soovid magusamat, lisa julgesti juurde)
- 5 spl Loodusväe metsmustikamahla
- 2 tl vanilli ekstrakti
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 2-2,5 tl agar-agarit (loe selle taimse želatiini kohta lähemalt siit)
- Koogivormi määrimiseks Loodusväe kookosõli
- Serveerimiseks glögi ja meelepärast (toor)moosi
Purusta piparkoogid köögikombainis peeneks jahuks ja sega sulatatud võiga. Vajuta piparkoogipuru küpsetuspaberiga kaetud 18 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane blenderisse kõik koogisisu koostisosad va agar-agar ja blenderda kreemjaks.
Maitse ja timmi vajadusel maitset (lisa veel natuke agaavisiirupit, tilgake glögi, sutsuke marjamahla või piparkoogimaitseainet).
Kuumuta agar-agar vähese veega keemiseni ja kalla see koogisegu hulka ning blenderda korraks kogu segu läbi. Kui sul on olemas spetsiaalsed koogivormi sobivad kilest koogiääred, siis kasuta neid; kui ei, siis määri koogivormi ääred kookosõliga kokku ja vala koogi täidis koogivormi.
Pane kook külmkappi minimaalselt paariks tunniks tahenema. Kõige ideaalsem oleks kook valmistada eelmisel õhtul.
Serveerides lisa koogile oma lemmik (toor)moosi, mis lisab veel mahlakust ja tekitab mõnusa tekstuuri ning serveeri koos aurava glögiga.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg