Kirjuta meile
Jõulune läätse-pikkpoiss pohlamoosiga

Korralik kõhutäis, mille juurde sobivad ideaalselt näiteks ahjujuurikad ja värske roheline salat. Saad seda imelist rooga valmistada ka suurema portsu, kuna külmkapis võib teda muretult hoida ja nagu nö päris-pikkpoiss, sobib ka läätsedega versioon ideaalselt võileiva peale või miks mitte salatisse, matkavrapi sisse jne.

Selle maitsva roa valmistamiseks võta:

  • 200 g Loodusvägi ÖKO läätsesid
  • 1 loorberileht
  • 1 tl Himaalaja soola
  • Loodusväe kookosõli praadimiseks
  • 1 suur sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 suur porgand
  • 3 vart sellerit
  • 1 spl mahedat sojakastet
  • 2 spl linaseemneid
  • 1 tl kuivatatud tüümianit
  • 1 tl kuivatatud koriandrit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 spl suitsupaprika pulbrit
  • 80 g Loodusväe täisterakaerahelbeid
  • 5-6 spl pohlamoosi
  • 2 spl lisatud suhkruta tomatipastat
  • Kastme jaoks vajad 5 spl kerget (vegan) majoneesi,
    1 tl sinepit ja
    1 tl mädarõigast.

Pane läätsed koos loorberilehega potti keema ning säti ahi 180 kraadi juurde soojenema. Samal ajal prae pannil sibul ja küüslauk kuldpruuniks ning lisa hakitud porgand ja seller. Prae kergelt umbes 5 minutit. Kui läätsed on pehmed, vala need köögikombaini (kui seda pole, saab ka tavalise saumikseriga püreestada), kuhu lisa juurde ka läbipraetud sibul-küüslauk-porgand-seller.

Jahvata linaseemned jahuks ning lisa läätsede + praesegu hulka koos kõikide maitseainete ja kaerahelvestega.
Purusta kogu see maitsev segu köögikombaini või saumikseriga ühtlasemaks, aga ära kindlasti lase täitsa kreemjaks!

Tekstuur peaks alles jääma. Võta küpsetuspaberiga kaetud leivavorm ja vala saadud segu sinna sisse. Silu pealt ühtlasemaks ja pane 30 minutiks 180-kraadisesse ahju. Kuniks pikkpoiss ahjus küpseb, sega omavahel kokku pohlamoos (võid ka ise keeta) ja tomatipasta ning kata sellega 30 minutit ahjus mõnulenud pikkpoiss.

Siis pane ta 20 minutiks ahju tagasi ning enne serveerimist lase roal kindlasti natukene jahtuda, siis maitseb see imeline kõhutäis veel eriti hästi.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud