Kirjuta meile
Jõulune Eton Mess pohlavõidega

Jõuluhõnguline magustoit beseest, vahukoorest ja pohladest. Mõrkjashapust pohlamahlast valmistatud võie sobib hästi magusa besee ja kreemja vahukoorega.

Valmista besee ja pohlavõie eelmisel päeval, nii on pidupäeval lihtne magustoit kokku segada.

Magustoidu võid valmistada suurele vaagnale või igale sööjale eraldi pokaalidesse

Vaja läheb: 

Besee:

  • 3 munavalget
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g valget peensuhkrut
  • 50 g tumedat muscavado suhkrut
  • 1 tl valget veiniäädikat
  • 1 tl maisitärklist
  • 1 spl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kakaod

Pohlavõie:

Vahukoor: 

  • 400 ml vahukoort
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • kaunistamiseks pohli ja rosmariinilehti

Valmista nii:

Besee valmistamiseks vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kohevaks. Vahustamist jätkates lisa peensuhkur kolmes jaos, kuni saad tugeva läikiva beseevahu, seejärel lisa muscavado suhkur.  Lisa veiniäädikas, tärklis, piparkoogimaitseaine ja kakaopulber, sega läbi.

Tõsta kahe teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed beseekuhjad. Küpseta 120-kraadises ahjus 45-60 minutit. Jäta beseed praokil uksega ahju jahtuma ja kuivama. 

Pohlavõide valmistamiseks klopi munakollased potis lahti, lisa pohlamahl ja suhkur. Kuumuta. Lisa tükeldatud või ja kuumuta pidevalt segades kuni segu pakseneb (ära keeda!). Jäta jahtuma.

Vahusta koor vaniljesuhkruga. 

Viimaseks laota suurele vaagnale osad beseed, tõsta peale pool vahukoorest, pool pohlavõidest ja seejärel uuesti beseed, ülejäänud vahukoor ja pohlavõie. Kaunista beseepuru, pohlade ja rosmariinilehtedega. Serveeri kohe.

Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe

Toode on soovinimekirja lisatud