- Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Suupisted, Lõunaks või õhtuks
Röstitud kikerherned:
- 100 g keedetud ja jahutatud kikerherneid (NB! Pane kikerherned eelmisel õhtul sooja vette likku, sest nii keevad need kiiremini!)
või 400 g konserveeritud kikerherneid - 1 spl oliiviõli
- ½ tl jahvatatud kurkumit
- ½ tl paprikapulbrit
- ¼ tl Cayennei pipart
- ½ tl küüslaugupulbrit
- ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl Himaalaja soola
Avokaadokreem:
- 2 väikest avokaadot
- 1 tl laimimahla
- 1 tl sidrunimahla
- pool keskmist punast sibulat
Serveerimiseks:
- peotäis rukkolat
- täisteraleiba, riisivahvlit meresoolaga, ciabattat, isetehtud seemneleiba või muud meelepärast
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Sega kikerherned kõikide maitseainete ja õliga läbi ja pane kikerherned ahju umbes paarikümneks minutiks.
Samal ajal valmista avokaadokreem. Haki sibul hästi väikesteks tükkideks.
Püreesta avokaadod, lisa laimi- ja sidrunimahl ning sibulad. Sega ühtlaseks. Kui kasutad serveerimiseks ciabattat või täisteraleiba, rösti enne avokaadokreemi pealekandmist leivaviilud.
Määri leivalisele avokaadokreemi, puista peale röstitud kikerherned ning rukkola.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg