- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Hommikusöögid
Toorpudru baasretsept:
4-6 portsjonit
- 2 tassi Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 2 spl chia-seemneid
- 6 spl kookoshelbeid
- 3 tassi Loodusväe kookosjooki
Sega kokku kaera- ja kookoshelbeid ning chia-seemneid, vala peale kookosjook ja sega läbi. Lase seista 15 minutit ning pane ööseks külmkappi. Mustika ja Inda pähkli kreemiga pudru valmistamiseks lisa baasretseptile hommikul:
- Poole sidruni riivitud koor
- Poole sidruni mahl
Mustika-chia moos:
- 400 g värskeid või külmutatud mustikaid
- 2 spl agaavisiirupit (või maitse järgi)
- 2 spl chia-seemneid
Kuumuta pann või väike pott, pane mustikad selle sisse ning kuumuta mõni minut, et marjadest tuleks mahl välja. Lisa agaavisiirup või muu magustaja. Võta pott pliidilt, lisa chia-seemned ning sega läbi. Lase jahtuda.
India pähkli kreem:
- 80 g India pähkleid (eelnevalt vähemalt 3 tundi leotatud)
- 1 spl agaavisiirupit
- 1 tl vanilliekstrakti
- Veidi sidrunimahla
- U 100 ml vett
Pane kõik koostisained blenderisse ja blenderda ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa rohkem vett.
Pudru serveerimiseks pane kaussidesse või purkidesse kihtidena üleöö leotatud toorputru, mustika-chia moosi ja India pähkli kreemi.
Kaunista marjadega, kookoshelvestega ja muu meelepärasega.
Veel variante pudru maitsestamiseks:
Kasutada sobib erinevaid maitseaineid, näiteks kaneeli, kardemoni, lisada võib ka supertoite.
Näiteks mõned maitsvad kooslused:
- Mandlipiim, toorkakao, kaneel
- Kookosjook, matcha tee, laim
- Mandlipiim, kardemon, kuivatatud jõhvikad
- Vanillimaitseline sojapiim, kohv, toorkakao
Retsepti autor: VickieBo