- Toit ja tervis, Mahetoit, loodusvägi, müsli, abestore
Šokolaadine müsli, mis ei sisalda grammigi lisatud suhkrut, on tervislik valik sinu hommikueineks. Röstitud kaerahelvestest, kinoast ja pähklitest isevalmistatud müsli on krõbe ja toitev ning annab sulle vajaliku energia pikaks ja tegusaks päevaks.
Müsli valmistamine on lihtne – sega kõik ained omavahel ja rösti ahjus. Lase jahtuda ja naudi piima või maitsestamata jogurtiga. Šokohoolikute lemmik!
Vaja läheb:
- 200 g Loodusvägi täistera kaerahelbeid
- 100 g Loodusvägi kinoad
- 100 g pähklisegu (mandleid, sarapuupähkleid vms)
- 2 spl kakaopulbrit
- 4 spl Loodusvägi lõhnatut kookosõli
- 100 g hakitud šokolaadi
- 2-3 spl Loodusvägi ÖKO metsamett
Valmista nii:
Kuumuta ahi 160 kraadini. Haki kergelt mandlid, pähklid ja šokolaad. Sega omavahel kõik koostisained, va mesi. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 30-40 minutit, aeg-ajalt müslit segades, kuni müsli on kuldne ja krõbe.
Tõsta müsli ahjust välja, lase veidi jahtuda ning seejärel sega hulka mesi. Lase müslil täielikult jahtuda ja säilita seda õhukindlas purgis. Serveeri piima või jogurtiga.
Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe