Your cart
Teie ostukorvis pole rohkem tooteid
- Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Magustoidud, Suupisted
Jagub kahele.
Vaja läheb:
- 50 g keedetud ja jahutatud kikerherneid (NB! Pane kikerherned eelmisel õhtul sooja vette likku, sest nii keevad need kiiremini!)
või 150 g konserveeritud kikerherneid - 200 ml Loodusväe kookosjooki
- 2 spl mõru kakaod
- 2 spl Loodusväe mahedat metsamett
- 10-20 g chia-seemneid
Purusta või blenderda kikerherned koos kookosjoogiga ühtlaseks massiks. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad.
Kui tundub, et segu on liiga paks, lisa juurde veel veidi kookosjooki.
Serveeri šokolaadihummus näiteks värskete või külmutatud vaarikatega, mis annab mõnusa hapu nüansi.
Mõned kasulikud nipid:
- Keeda kikerherned ise, nii väldid konserveeritud kikerhernestes sisalduvat üleliigset soola.
- Kookosjook võib olla ka lahja, siis on süsivesikud, valgud ja rasvad heas tasakaalus (süsivesikud 52,9%, rasvad 33,2%, valgud 13,8%).
- Jättes valmis šokolaadihummuse üleöö külmkappi seisma, muutub see tänu chia-seemnete paisumisele mõnusalt tummiseks.
Muidugi võib hummust süüa ka kohe peale valmimist. :)
Head maiustamist! Retsept ja foto: treener Pille-Riin Toomsalu