- Teraviljad, Lihtne ja kiire, Magustoidud, Küpsetised, Suupisted
Mõnusa maapähklise ja šokolaadise mekiga kaerahelbeküpsised sobivad ideaalselt mõnusaks vahepalaks
või hommikul pudru asemel päeva käivitavaks ampsuks.
Kogus: 15-20 küpsist
Küpsiste jaoks läheb vaja:
- 140 g (taimset) võid
- 150 g toorroosuhkrut
- 120 g õunamoosi või meelepärast toormoosi
- 1 ½ tl vanilli ekstrakti
- 50 g maapähklivõid
- 190 g kaerajahu
- 280 g Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 1 ½ tl soodat
- 1 tl kaneeli
- 1 tl Himaalaja soola
- šokolaadinööpe
Vahusta omavahel või ja suhkur. Lisa vanilli ekstrakt, (õuna)moos ja maapähklivõi ning sega.
Lisa taigna hulka kaerahelbed, kaerajahu, sooda, sool ja kaneel.
Sega ühtlaseks massiks ja pane tainas pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Vormi seisnud tainast väiksed lamedad pätsikesed. Iga pätsi otsa pane kaunistuseks šokolaadinööp ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpsised tahavad 175 kraadises ahjus 10-15 minutit küpseda, kuni muutuvad pealt kuldpruuniks, aga seest on veel mõnusad ja pehmed.
Serveeri tee või piimaga.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg