- Toit ja tervis, Mahetoit
Sõmerast täisterariisist ja kookosjoogist valmistatud riisipuder on kreemjas ja toitev hommikueine. Mõnusa maitse annavad kreemjale pudrule kaneel, vanilje ja põneva nüansina tähtaniis. Serveeri putru koos röstitud kookoshelveste ja agaavisiirupiga.
Vaja läheb:
- 100 g Loodusvägi täisterariisi
- 200 ml vett
- 400 ml Loodusvägi kookosjooki
- 2 spl suhkrut
- 0,25 tl naturaalset vaniljet
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tähtaniis
- veidi meresoola
- Serveerimiseks Loodusvägi heledat või tumedat agaavisiirupit ja/või 2 spl kookoshelbeid
Valmista nii:
Loputa riisi hoolega jooksva vee all. Pane potti riis, vesi, kookosjook, suhkur, vanilje, kaneel, tähtaniis ja veidi meresoola. Kuumuta keemiseni. Seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel haududa ca 30 minutit kuniks vedelik on imendunud ja riis valmis. Vajadusel lisa vett.
Samal ajal kuumuta pann ja rösti kuival pannil kookoshelbeid kuumal pannil mõni minut kuni kookoshelbed on kuldse värvusega.
Serveeri riisiputru röstitud kookoshelveste ja agaavisiirupiga.
Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe