- Teraviljad, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Magustoidud, Lõunaks või õhtuks
Chia-pudingu austajad leiavad endale siit uue ja põneva lemmiku - supertoit kinoast valminud maitsva ja hõrgu roa,
millele annab tekstuuri India pähkel ja värskuse vaarikas.
Kogus: 2-3 portsjonit
Vaja läheb:
- 150 g Loodusväe kinoad
- 450 ml Loodusväe kookosjooki
- 3 spl agaavi siirupit või muud meelepärast magustajat (näiteks mahedat metsamett)
- 1 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 1 tl vanilli
- ¼ tl Himaalaja soola
- 100 g rosinaid
- peotäis röstitud india pähkleid (või Loodusväe soolaka mekiga röstitud India pähkleid. Siis ära lisasoola pudingusse pane)
- serveerimiseks vaarikaid või muid meelepäraseid marju
Pese kinoa hoolikalt puhtaks. Pane koos piimaga potti keema ja keeda madalal kuumusel nii kaua, kuni kinoa on paisunud.
Kui vaja, lisa vahepeal piima juurde. Samuti lisa juba paisunud kinoale kaneel, kardemon, vanill, sool (kui ei kasuta juba valmisröstitud soolase mekiga Loodusväe India pähkleid) ja magustaja.
Keeda natukene aega veel ja lisa siis potti rosinad. Samal ajal rösti ahjus kergelt pruuniks India pähklid. Või kui kasutad röstitu India pähkleid, naudi korraks mittemidagi tegemise võlusid.
Kui puding on valmis, serveeri see tassikestest või kausikestest, lisades peale röstitud India pähklid.
Kõige peale pane meelepäraseid marju, näiteks vaarikaid, mis annavad pudingule värskuse ja hapukuse noodi.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg