- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Magustoidud, Lisatud suhkruta
Sellest kogusest saad 12 väiksemat pannkooki.
- 130 g Loodusväe täisterakaerahelbeid (võid need enne ära jahvatada või lihtsalt koos teiste koostisainetega blenderisse lisada)
- 2 tl toorroosuhkrut
- ¼ tl söögisoodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ¼ tl Himaalaja soola
- 1 spl chia-seemneid
- 250 g Loodusväe kookosjooki
- 1 tl õunaäädikat
- 1 spl Loodusväe kookosõli
- 2 spl Loodusväe mustasõstramahla
Sega õunaäädikas kookosjoogiga kokku ja jäta see segu umbes 3 minutiks seisma.
Seejärel lisa kõik koostisosad kannmikserisse, lisa piima ja äädika segu ning mikserda ühtlaseks seguks.
Kui sul ei ole võimalik kaerahelbeid enne ära jahvatada, siis mikser jahvatab need kenasti ära, nii et pannkookides helbed tükkidena näha ega tunda ei jää. Pane väike portsjon tainasegu soojale pannile (küpsetamiseks sobib hästi kookosõli) ja keera koogil teine pool siis, kui sellele tekivad mullid peale.
Kui soovid magusamaid kooke, võid valmis pannkookidele peale valada näiteks vahtrasiirupit või määrida peale mett.
Eriliselt mõnusa maitsekoosluse annavad marjapulbritega metsameed. Mustasõstramahala võid asendada ka Loodusväe pohla - või mustikamahlaga.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg