- Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Lõunaks või õhtuks
Illimar hoolitseb jaemüügijuhina Loodusväes selle eest, et meie looduse väge täis mahetooted jõuaksid võimalikult paljudesse kauplustesse ja muudesse müügikohtadesse üle Eesti. Ikka selleks, et sina neid kergesti leiaksid ning need sulle palju rõõmu ja head enesetunnet saaksid tuua.
Hakuna masala matata on Illimari üks lemmik- ja firmaroog. Tema sõnul on see ideaalne olukorras, kui avastad laupäeva hommikul, et külmikusse on nädalast jäänud mõned köögiviljad. Kohenda seda retsepti julgesti nii, nagu ise soovid!
Mida Illimar seekord külmikust ja juurikakorvist leidis?
Loominguline pool:
- Pool parpikat
- Väike punapeet (toores)
- Üks keskmine porgand
- 2 kartulit
- 2 tomatit
- 1 sellerivars
- 200 g suvikõrvitsat
Need komponendid olgu alati samad:
- 2 sibulat
- Küüslauku soovi järgi
- 7 ökomuna
- Himaalaja soola
- Loodusväe kookosõli
- 1 purk tomatikastet
- Kindlasti mõnus muusika toiduvalmistamise taustaks
Haki köögiviljad ja kuumuta pannil. Lisa neid pannile sellises järjekorras, et kes neist rohkem kuumas mõnuleda armastavad.
Näiteks porgand ja peet saavad au olla esimesed. Lõpuks, kui kõik köögiviljad on juba kenasti läbi kuumutatud, lisa tomatipasta ja maitseained.
Lase paar minutit kuumeneda ning löö köögiviljade peale üksteise kõrvale munad. Keera kuumus madalamaks ja pane pannile kaas peale ning oota, kuni munad valmis küpsevad.
Serveerides raputa peale maitserohelist ning naudi hakuna masala matatat koos kõige kallimate inimestega.
NB! Selle roa võlu seisneb selles, et koostisained võivad küll iga kord erineda, kuid toit maitseb alati mõnusalt. Näiteks on Illimar vahel kasutanud peategelastena lillkapsast, brokolit või hoopis Türgi ube. Päästa oma loomingulisus kammitsaist ja tunne kokkamisest mõnu!
Retsepti autor: Loodusväe jaemüügijuht Illimar Pilt, foto Kadri Valsberg