- Teraviljad, Vegan, Piimavaba, Hommikusöögid, Magustoidud, Küpsetised
Kaerapõhi:
- 135 g Loodusväe täisterakaerahelbeid
- 113 g mahedat vahtrasiirupit
Pealmine kiht:
- 3 küpset banaani
- 130 g šokolaadinööpe
- 45 g kookoshelbeid
- 95 g enda valitud pähkleid
Jahvata kaerahelbed ja sega hulka vahrasiirup, et tekiks kleepuv mass. Kata 20 x 25 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu vormi põhja.
Küptseta põhja 175-kraadises ahjus 10 minutit. Võta põhi ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Samal ajal püreesta banaanid.
Vala banaanipüree põhja peale, lisa kookoshelbed, šokolaadinööbid, pähklid ning pane 40 minutiks 175-kraadisesse ahju.
Lase koogil üleöö jahtuda ja hommikul lõika ruudukesteks ning naudi tervislikku ja toitvat hommikusööki.
Batoonid sobivad imehästi ka vahepalaks ja tervislikuks magustoiduks.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg