Kirjuta meile
Riisivahvlid karulaugu pestoga

Karulauk on omamoodi kevadekuulutaja, olles üks esimesi taimi, mida toiduna kasutada saab,  kuulutades kevadise metsaköögi avatuks!
Vitamiinirikka ja mõnusa küüslaugumaitsega taimest valmistatud pesto retsepti jagame ka sinuga!

Pestot jagub ca 10le Loodusvägi meresoolaga riisivahvlile

Riisivahvlid karulaugu pestoga valmistamiseks läheb sul vaja:

  • Karulauku 3 korralikku kimpu või umbes 300 g
  • 50-100 g viinamarjaseemneõli
  • 100 g päevalilleseemneid; india pähkleid või seedermänniseemneid
  • 100g riivitud parmesani juustu
  • Veidi Loodusvägi Himaalaja soola
  • Veidi pipart



Serveerimine

Tõmba koorimisnoaga eri värvi porganditest ribasid ning woki need kergelt pannil. Lisa veidi sojakastet või soola ning soovi korral seesamiseemneid.

Karulauguga sobib ideaalselt ka parmasink või salamaani.

Kasutasin serveerimiseks marineeritud ingverit ja küüslaugu idusid– usukumatu, millised maitsed! Soovitan proovida!

 

Kokka nii:

Blenderda kõik koostisosad või kasuta saumikserit. Maitsesta soola ja pipraga ning kui segu kipub minema liiga tükki lisa viinamarjaseemneõli. Tulemus peab olema siidjas, erkrohelise värvitooniga ning pehme.

Kas teadsid, et...?

Seedermänniseemnete kodusem ja soodsam alternatiiv on meile ammusest ajast tuttavad päevalilleseemned ehk sihvkad, mida leiab ka kooritul kujul. Jah, tegemist polegi vaid linnusöögiga, sest päevalilleseemnetes on märkimisväärsel hulgal rauda ja vajalikke kiudaineid. Päevalilleseemnetes puudub ka seedermänniseemnete kibe maitse.

Karulauk kuulub Eestis  III kategooria looduskaitse all olevate liikide hulka ning on väga hinnatud maitsetaim. Tal on tugev küüslaugu maitse, kuna kuulub lauguliste sugukonda – seetõttu nimetatakse teda ka metsikuks küüslauguks.

Karulaugu tervislikest omadustest võiks esile tuua tema C-vitamiini rohkuse. Nimelt sisaldub seda 10-15 korda enam kui sidrunis. Peale selle on karulaugul ka organismi ning verd puhastav toime. Lapsepõlvest mäletan, et vanaema pistis karulaugu kimbu nina alla: „Näe, söö laps!“, kui mul juhtus olema nohu või köha. Tõesti, seda süües (mis lapsena väga meeldiv tegevus polnud), sain köhast lahti 3 päevaga!

 

Retsepti koostas: Timo Tepp, vabakutseline kokk

Toode on soovinimekirja lisatud

*Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamise- ja privaatsuspoliitika teavitusega.