Kirjuta meile
Pirnigalett mee ja tüümianiga

Kaneel ja mesi annavad pirnidele mõnusa karamellise maitse, tüümian teeb pirnitäidise eriti hõrguks. Pirnigalett maitseb parimana soojana, aga sobib süüa ka jahtunult. 

Valmistamiseks läheb vaja:

Taigen:

Täidis:



Tee nii:

Taigna jaoks sega jahu soola ja suhkruga. Lisa tükeldatud või ja näpi tainas ühtlaselt purutaoliseks. Lisa supilusika kaupa vett kuni saad ühtlase taigna. Sõtku tainas ühtlaseks palliks. Keera taignapall toidukile sisse ja tõsta 30 minutiks külmkappi.

Pane potti mesi, või, kaneel, kuumuta madalal kuumusel kuni segu muutub vedelaks. 

Puhasta ja viiluta pirnid. Tõsta pirniviilud kaussi, nirista peale 2 spl meesegu ja lisa tüümianilehed, sega läbi.

Rulli tainas ümmarguse ringina küpsetuspaberile lahti (läbimõõt ca 32 cm). Pintselda tainast kergelt meeseguga. Tõsta pirniviilud ühtlase kihina taigna keskele, jättes servadest ca 5 cm vabaks. Keera servad pirnitükkide peale. Pintselda servad meeseguga. Ülejäänud meesegu nirista pirnidele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirnid on pehmed ja taignaserv kuldseks küpsenud. Tõsta galett ahjust välja ja lase enne serveerimist veidi jahtuda. 

Serveeri soojana.

Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe 

Toode on soovinimekirja lisatud

*Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamise- ja privaatsuspoliitika teavitusega.