Kirjuta meile
Salat krõbedate kikerhernestega

Kõrge valgusisaldusega ja rauarikkad kohe kasutamiseks valmis kikerherned sobivad nii toidu kõrvale kui ka erinevate roogade valmistamiseks. Kikerhernestes sisalduvad kiudained ja valk aitavad kaasa täiskõhutunde tekkele ja selle püsimisele, mis omakorda aitab kehakaalu kontrolli all hoida. 3 salatiportsjonit valmivad 45 minutiga.

Krõbedate kikerherneste jaoks läheb vaja:

  • 150 g mahedaid Auga ÖKO kikerherneid
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 spl laimi mahla
  • 1 tl peeneks hakitud rosmariini
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl suitsutatud paprikat
  • näpuotsatäis cayenne’i paprikat
  • näpuotsatäis Loodusvägi Himaalaja soola
  • näpuotsatäis jahvatatud musta pipart

Praetud bataadi jaoks:

  • 1 suur või 2 väikest maguskartulit (kooritud umbes 350 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl suitsutatud paprikat
  • näpuotsatäis Loodusvägi Himaalaja soola
  • näpuotsatäis jahvatatud musta pipart

Salat:

  • ½ klaasi (85 g) Loodusvägi ÖKO valget kinoad
  • 100 g salatit, rukolat, spinatit või punapeedi lehti
  • sorts oliiviõli
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis jahvatatud musta pipart
  • ½ punast sibulat
  • 200 g kirsstomateid
  • 2 avokaadot
  • 100 g fetajuustu

Valmista nii: 

Kuumuta ahi 210 ᵒC-ni. 

Valmista krõbedad kikerherned. Esmalt kuivata kikerherned paberrätikuga. Seejärel pane need kaussi, piserda üle oliiviõli ja laimimahlaga, maitsesta peeneks hakitud rosmariini, küüslaugupulbri, suitsupaprika, cayenne’i paprika, soola ja pipraga. Sega korralikult läbi, et kõik kikerherned oleksid ühtlaselt vürtsiseguga kaetud. Laota ühtlaselt poolele küpsetusplaadile.

Koori bataat ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pane kaussi, piserda üle oliiviõliga, maitsesta küüslaugupulbri, suitsupaprika, soola ja pipraga. Sega korralikult läbi, et kõik bataaditükid oleksid ühtlaselt vürtsiseguga kaetud. Pane ahjuplaadile kikerherneste kõrvale.

Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kikerherned on krõbedaks röstitud ja bataadid röstitud.

Samal ajal, kui kikerherned ja bataat küpsevad, valmista kinoa pakendil olevate juhiste järgi. Seejärel jahuta kinoa ja sega see kahvliga jahedaks ning aseta kõrvale.

Aseta salat suurde sügavasse nõusse või kaussi (või eraldi kaussidesse). Piserda salat üle oliiviõliga, maitsesta näpuotsatäie soola ja värskelt purustatud musta pipraga. Tõsta peale kinoa, lisa peeneks hakitud punane sibul, tükeldatud kirsstomatid, praetud bataadikuubikud, tükeldatud avokaado ja väikesteks kuubikuteks lõigatud fetajuust. Kõige peale tõsta peale krõbedad kikerherned.

Serveeri kohe.

Toode on soovinimekirja lisatud

*Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamise- ja privaatsuspoliitika teavitusega.