Kirjuta meile
Pühapäevaõhtu peedirisoto

Kui sina pole veel peedirisotot proovinud, oled paljuski ilma jäänud! See on miski, mis viib keele alla ka neil, kes muidu peeti ei armasta.
Antud retseptis võid peeti kasutada nii toorelt kui ka küpsetatult (vt retsepti lõppu), aga viimane on palju maitsvam ja õrnem.



Vaja läheb:



Valmistamine: 

Koori peet, riivi jämeda riiviga. Haki sibul ja küüslauk peeneks, prae pannil kuldpruuniks.
Lisa peet, sega. Lisa riis ja prae aeg-ajalt segades üks minut, seejärel vala juurde vein ja lase sel aurustuda.
Vala 1/3 kuumast puljongist riisi sekka. Keeda massi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni suurem osa puljongist imendub.
Lisa ülejäänud puljongit  kulphaaval ja kuumuta ning sega kuni riis on küps.
Valmis risotole lisage parmesan. Kui soovid kreemjamat rooga, klopi roog vispliga kergelt ülesse.
Maitsesta soola ja pipraga.

Peedi küpsetamine: pese peet, mähi fooliumisse ja küpseta ahjus 150°C juures umbes 1 tund.

Retsept on varasemalt avaldatud Pere ja Kodu veebis 

Toode on soovinimekirja lisatud

*Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamise- ja privaatsuspoliitika teavitusega.