Kirjuta meile
Ahjus küpsetatud riisiroog seentega

Ahjuroog riisist ja seentest on kergelt valmiv retsept, mida ikka ja jälle uuesti valmistada. Pane kõik koostisained ahjuvormi ja tõsta roog ahju küpsema – nii lihtsalt see valmibki. Tulemuseks on mõnus argipäevane riisiroog, mis sobib nii taimseks pearoaks kui ka lisandiks liharoogadele.



Vaja läheb:



Valmista nii:

Pane ahi 180 kraadile soojenema. Viiluta sibulad. Sega ahjuvormis riis, puljong, pool sibulaviiludest, kuivatatud ürdid ning maitseta soolaga. 

Vajadusel tükelda seened. Sega omavahel seened, purustatud küüslauk, sojakaste, ülejäänud sibulaviilud, õli ja veidi soola. Laota seenesegu riisile. Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga. Küpseta ahjus 30 minutit. Kontrolli riisi valmidust, vajadusel lisa kuuma vett või puljongit. Ära enam kaant peale pane, tõsta riisiroog tagasi ahju ja küpseta veel 15-20 minutit kuni vedelik on imendunud ning riis valmis küpsenud. 

Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe

Toode on soovinimekirja lisatud

*Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamise- ja privaatsuspoliitika teavitusega.